Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

BİM elektrikli bisiklet alınır mı?

okutan

Yönetici
Puan 18
Çözümler 1

BİM’den elektrikli bisiklet alınır mı? (RKS, Kuba ve Alfa Romeo kullanıcı yorumları)​

Selamlar her cuma sabahı erkenden uyanıp "Ulan aktüel reyonuna bu hafta hangi canavar gelmiş?" diye BİM kapısında pusuda bekleyen bütçe dostu pedaldaşlar!

"A101 elektrikli bisiklet yorumları" başlığımızda market işi spot e-bike dünyasının röntgenini çekmiştik. Bugün ise o meşhur cuma kuyruklarının diğer büyük aktörünü, yani BİM marketlerini masaya yatırıyoruz.

BİM; özellikle RKS (RD5, MJ20, XS25 gibi efsaneleşen seriler), Kuba ve hatta bir dönem getirdiği Alfa Romeo lisanslı elektrikli bisiklet modelleriyle piyasayı altüst etmesiyle bilinir. "2026 Yılı Elektrikli Bisiklet Tavsiyeleri" listemizde de adı geçen bu fiyat/performans canavarlarını BİM'den kapmak gerçekten mantıklı mı? Gelin, bu bisikletleri cuma tırından indirip evine götüren forum ahalisinin gerçek ve sansürsüz kullanıcı deneyimlerini masaya yatıralım.

1. Olumlu Kullanıcı Yorumları: "RKS kadrosunu bu fiyata bulamazsın"​

BİM'den elektrikli bisiklet kapıp, "Benzine zam geldikçe keyifle pedal çeviriyorum" diyen kitlenin öne çıkardığı başlıklar şunlar:
  • Piyasanın Çok Altında Fiyat ve Taksit: Forumda en çok konuşulan konu net bir şekilde ekonomi. "RKS'nin kendi bayisinde nakit olarak bile zorlandığım modeli, BİM'de kredi kartına peşin fiyatına 6 taksit avantajıyla neredeyse 5-6 bin TL daha ucuza aldım" yorumları BİM'i ilk tercih haline getiriyor.
  • RKS ve Kuba Güvencesi (Yedek Parça Kolaylığı): A101'deki bazı nadir markaların aksine, BİM genellikle Türkiye'de çok geniş bir montaj ve servis ağı bulunan MJ Group (RKS/Kuba) ürünlerini getiriyor. "Batarya ömrü ne kadar diye düşünürken, 18650 pillerden tutun da beyin arızasına kadar piyasada en kolay yedek parçası ve tamircisi bulunan marka RKS olduğu için BİM'den aldım, kafam rahat" yorumları oldukça haklı.
  • Modifikasyon Canavarı: Özellikle RKS RD5 veya XS25 gibi kalın lastikli (Fat bike) modelleri alanlar, forumun "Kendin Yap" köşesinden çıkmıyor. Bu modellerin beyinleri internette satılan el gazlarına ve yazılımsal hız sınırı kaldırma (Speed unlock) işlemlerine çok yatkın.

2. Olumsuz Kullanıcı Yorumları: "Cuma sabahı kapışmasının sinsi bedelleri"​

Gelelim cuma günü BİM'den o dev kutuyu omuzlayıp eve getirdikten sonra forumda isyan bayrağını çekenlerin yaşadığı sinsi sorunlara:
  • Kutudan Çıkan Sürpriz Hasarlar: Mağaza içi lojistik süreçlerinde bu ağır kutular hırpalanabiliyor. "Kutuyu heyecanla açtık, arka aktarıcı (vites kulağı) kargoda eğilmiş. Zincir dişliye sürtüyordu, 'Deore ile SLX arasındaki fark' derken alt seviye vitesin azizliğine uğradık" yorumu, spot alımların en büyük cilvesi.
  • Yetkili Servisin "Uvey Evlat" Muamelesi: Bisikleti BİM'den alıp kutuyla Kuba/RKS yetkili servisine kurulum için götürdüğünüzde bazı servislerin tavrı can sıkabiliyor. "Kendi bayisinden almadığım için kurulumu ağırdan aldılar, 'Git o zaman BİM kurtsun' diyen esnafla karşılaştım, sinir harbi yaşadım" yorumları, bölgenizdeki servisin kalitesine çok bağlı olduğunuzu gösteriyor.
  • Mekanik Bileşenlerin Zayıflığı (Fren ve Jantlar): Maliyeti kısmak adına bu bisikletlerde "En uzun ömürlü fren balataları" listemizdeki kaliteli hidrolik sistemler yerine en alt seviye mekanik disk frenler kullanılır. Sürücü 85-90 kilonun üzerindeyse, "Yol bisikleti jant seti" gibi esnemez yapılar olmadığından, sert çukurlarda akort çok çabuk bozulur ve frenler sürekli sürterek ötmeye başlar.

Forum Ahalisine Son Karar Rehberi: BİM’den E-Bike Alınır mı?​

• Şu Şartlarda ALINIR: Eğer bütçeniz kısıtlıysa, peşin fiyatına taksit avantajı arıyorsanız, kilonuz motoru aşırı zorlamayacak seviyedeyse (70-80 kg) ve "Bisikletin ilk kurulumundan sonra fren ayarını, vida sıkmasını evde kendim de hafiften yaparım" diyorsanız kesinlikle cuma sabahı o kuyruğa girin ve alın. Fiyat/performans olarak sizi asla üzmez.
  • Şu Şartlarda ALINMAZ: Yaşadığınız yer "Aydın Paşayaylası Tırmanış Yarışı" parkuru gibi duvar dikliğinde rampalarla doluysa (250W hub motor buralarda şişer, pedalda ciğerinizi bırakırsınız), "Ben servisle, kutu taşımayla, ayarla uğraşamam abi; anahtarı çevirip gideceğim" diyorsanız market işi e-bike yerine bütçeyi artırıp doğrudan ortadan motorlu (Mid-drive) premium modellere yönelmelisiniz.
Söz şimdi cuma aktüel ganimetini eve taşıyan forum sakinlerinde:
  • BİM’den RKS veya Kuba elektrikli bisiklet alıp şu an güncel olarak kullanan var mı aramızda? İlk kurulumda servisle sorun yaşadınız mı?
  • Tek şarjla gerçek dünya şartlarında kaç kilometre menzil görüyorsunuz, pil performansından memnun musunuz?
Yorumları aşağıya sallayın, cuma pazarını canlandıralım!

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 13, Üye: 0, Ziyaretçi: 13)

Geri