okutan
Yönetici
- Mesleğiniz
- Otomasyon
- Bisiklet Markası
- Giant
- Bisiklet Türü
- Yol Bisikleti
A101’den elektrikli bisiklet alınır mı? (Ape Ryder, Volta ve Jett serisi kullanıcı yorumları)
Selamlar aktüel ürün kataloglarını her çarşamba akşamı "Ulan bu hafta hangi e-bike geliyor?" diye pürdikkat takip eden ekonomik pedaldaşlar!"2026 Yılı Elektrikli Bisiklet Tavsiyeleri" başlığında piyasadaki genel motorları konuşmuş, "Vergisi var mı?" rehberinde de 250W altı makinelerin bütçeyi nasıl koruduğunu kuruşu kuruşuna hesaplamıştık. İşte tam bu ekonomik avantajları yakalamak isteyenlerin ilk kapısını çaldığı yer, perşembe günleri kapısında kuyruk olunan A101 marketleri oluyor.
A101; özellikle Volta (VB1, VB2, VB7), Ape Ryder (Bonobo, DC20) ve Jett gibi markaların elektrikli bisikletlerini piyasa fiyatının oldukça altına spot olarak getirmesiyle meşhur. Peki, bu market işi e-bike'lar gerçekten alınır mı, yoksa parasını çöpe mi atarsınız? Gelin, forumda bu bisikletleri alıp binlerce kilometre devirenlerin ve ilk haftada elinde kalanların gerçek kullanıcı yorumlarını sansürsüzce masaya yatıralım.
1. Olumlu Kullanıcı Yorumları: "Bu fiyata daha iyisi Şam'da kayısı"
A101’den elektrikli bisiklet alıp çok memnun kalan kitle genellikle beklentisini doğru ayarlayan ve bisikleti kullanım amacına göre seçen bütçe dostu sürücülerdir:- Fiyat Avantajı Net: Forum sakinlerinin en büyük birleştiği nokta fiyat. "Aynı markanın kendi sitesinde veya bayisinde 5-6 bin TL daha pahalı olan modeli, A101 aktüel kataloğundan nakit veya taksit avantajıyla çok daha ucuza kapattım" yorumları oldukça fazla.
- Şehir İçi İşe Git-Gel İçin Canavar: Özellikle katlanır Volta VB serisini alanlar, düz güzergahlarda çok mutlu. "Her gün 5 km git, 5 km gel yapıyorum; otobüs/metrobüs derdinden kurtuldum. Benzine zam geldikçe A101'in kapısına gidip bisiklete teşekkür edesim geliyor" diyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok.
- Modifikasyona Açık Yapı: Ape Ryder gibi kalın lastikli (Fat bike) ve havalı tasarıma sahip modelleri alan "Kendin Yap" (DIY) tayfası durumdan memnun. "Kadro kalitesi fena değil, aldım; internetten Bafang el gazı ve harici beyin sipariş edip aleti canavara dönüştürdüm" yorumları, bütçeyle oynamayı sevenlerin favorisi.
2. Olumsuz Kullanıcı Yorumları: "Ucuz etin yahnisi" diyenler
Gelelim madalyonun diğer yüzüne. A101'den bisiklet alıp forumda isyan bayrağını çekenlerin, "Telefon şarjı nasıl korunur" derken komple sistemden olanların yorumları ise şu sinsi detaylarda gizli:- Lojistik ve Kargo Sürprizleri: En çok şikayet alan konu teslimat süreci. "A101'den aldım, ürün 1 ayda anca geldi. Kutuyu açtığımda çamurluk eğilmişti, kargo firmasıyla uğraşmaktan canım çıktı" yorumları spot alımların en büyük sinsi tuzağı.
- Kurulum ve Garanti Çilesi: Bisiklet size kutuda geliyor. Gidip yetkili servisinde (örneğin Volta servisinde) kurdurmazsanız ürün direkt garanti dışı kalıyor. "Yaşadığım ilçedeki yetkili servis kurulum için randevuyu 2 hafta sonraya verdi, üstüne bir de 'A101'den alınan ürünlerle uğraşmak istemiyoruz' diye surat astılar" yorumları servis ağındaki aksamaları gösteriyor.
- Rampalardaki Hantallık: Fabrika çıkışlı 250W arka göbekten (hub) motorlu bu modeller, dik rampalarda maalesef bayılıyor. "Bizim mahallenin yokuşunda alet benden daha çok yoruldu. 'Batarya ömrü ne kadar' diye düşünürken, dik rampada motora aşırı yüklenmekten beyni yaktım" diyen ağır abi kullanıcıların (90 kg ve üzeri) yorumlarına dikkat etmek şart.
- Malzeme Kalitesi (Vites ve Frenler): Maliyeti düşürmek için bu bisikletlerde genellikle giriş segmenti mekanik disk frenler ve en alt seviye Shimano vitesler kullanılır. "Frenler sürekli ötüyor, ne yapsam ayar tutmuyor. İlk ayın sonunda 'En uzun ömürlü fren balataları' başlığına bakıp balataları ve kaliperleri kaliteli bir şeyle değiştirmek zorunda kaldım" yorumu, gizli masrafların habercisi.
Forum Ahalisine Son Karar Rehberi: A101'den Alınır mı?
- Şu Şartlarda ALINIR: Evinizle işiniz arası düzse, kilonuz 75-80 civarındaysa, "Ben mekanik ayardan biraz anlarım, servise gitmeden zincirimi yağlar, frenimi sıkarım" diyorsanız ve bütçeniz kısıtlıysa kesinlikle kaçırmayın, alın. Tam bir fiyat/performans canavarı olurlar.
- Şu Şartlarda ALINMAZ: Yaşadığınız yer "Aydın Paşayaylası Tırmanış Yarışı" parkuru gibi dik rampalarla doluysa, kilonuz 90’ın üzerindeyse ve "Ben bisiklete binerim, arıza yaparsa da servisten çıkmam, naz naz isterim" diyorsanız market işi spot e-bike'lardan uzak durun. Gidip bilindik bir bisiklet bayisinden garantisi ve servisi arkasında duran ortadan motorlu (Mid-drive) modellere yönelin.
- Aramızda A101'den Volta, Ape Ryder veya Jett marka elektrikli bisiklet alan var mı? Teslimat süreci nasıl geçti, kutudan sağlam çıktı mı?
- "Aga ben 2 yıldır A101'den aldığım emektarla tık demeden 5000 km devirdim" diyen o şanslı azınlık kullanıcı deneyimlerini bir aktarsın bakalım!