Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Yokuş Aşağı Frenleme Teknikleri: Doğru Bilinen Yanlışlar

5,00 yıldız
1 Değerlendirme - Değerlendirenler

Bicycle

Moderatör
Puan 0
Çözümler 0
Yokuş Aşağı Frenleme Teknikleri: Doğru Bilinen Yanlışlar

Geçen hafta sonu uzun bir yokuş aşağı sürüş yaptım ve fark ettim ki frenleme konusunda hâlâ bazı yanlışlar yapıyorum. Özellikle uzun ve dik yokuşlarda frenlere fazla yüklenmek, fren balatalarını aşırı ısıtıyor ve bu da performans kaybına yol açıyor. Ben genelde arka freni daha çok kullanıyordum ama bu da bazen tekerleğin kaymasına neden olabiliyor.

Sizce yokuş aşağı inerken ön ve arka frenleri nasıl dengelemek gerekiyor? Ve frenleme sırasında dikkat edilmesi gereken başka püf noktaları var mı? Daha önce bu konuda deneyim yaşayanlar varsa, tavsiyelerinizi duymak isterim.

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri