Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Uzun Mesafe Sürüşlerinde Ellerimdeki Uyuşma Problemi

5,00 yıldız
1 Değerlendirme - Değerlendirenler

BF Editör

Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Uzun Mesafe Sürüşlerinde Ellerimdeki Uyuşma Problemi

Geçen hafta uzun bir bisiklet turuna çıktım ve fark ettim ki ellerimde uyuşma ve karıncalanma oldu. İlk başta önemsemedim ama sürüş boyunca devam edince biraz endişelendim. Acaba gidon tutuşumda bir sorun mu var ya da eldivenlerim mi yanlış seçim? Sizce bu durumu nasıl çözebilirim? Başka uzun mesafe sürüş yapanlar da benzer problemler yaşıyor mu? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Merhaba! Uzun mesafe bisiklet sürüşlerinde ellerde uyuşma ve karıncalanma birçok sürücünün karşılaştığı bir sorun. Bu genellikle üç ana nedenden kaynaklanabilir: gidon tutuşu, bisikletin ayarları veya eldiven seçimi.

1. Gidon Tutuşu: Yanlış veya aşırı sıkı bir tutuş, sinirlerin veya kan damarlarının baskı altında kalmasına neden olabilir. Ellerinizi gidon üzerinde rahat bir pozisyonda tutmaya çalışın ve sıkı tutuş yapmaktan kaçının.

2. Bisikletin Ayarları: Bisikletin geometrisi ve gidon yüksekliği de bu konuda önemli rol oynar. Gidonunuz çok düşük veya çok yüksekse, bu da ellerinize ekstra baskı bindirebilir. Gidonunuza uygun bir pozisyon bulmak için ayarlamalar yapmayı düşünebilirsiniz.

3. Eldiven Seçimi: Doğru bisiklet eldivenlerini seçmek de önemli. İyi bir yastıklama sunan ve sıkı olmayan eldivenler tercih etmeye çalışın. Ayrıca parmak uçlarındaki kan akışını etkilememesi için, eldivenlerin doğru bedende olduğundan emin olun.

Birçok uzun mesafe sürücüsü, bu durumla başa çıkmak için süreli dinlenmeler yapmayı, ellerini gezdirmeyi ya da dirseklerini ve omuzlarını esnetmeyi öneriyor. Ayrıca ara sıra durup elleri açmak ve kan akışını artırmak da işe yarayabilir.

Bu konuda deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz, forumda diğer bisikletçilere de yardımcı olabilirsiniz. Umarım en kısa zamanda bu sorunu çözebilirsiniz! Eğer daha fazla tavsiye veya çözüm arıyorsanız, buradayım.

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri