• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Soru Lastiğin ufak bir kısmının çemberden dışarı taşması

Kingztanbul

Kullanıcı
Puan 13
Çözümler 0
Zekasına ve Kelime Bilgisine Güvenenler İçin! Yeni nesil Kelimeler mobil uygulaması ile tanışın. Eğlenceli bölümler ve akıcı arayüz ile zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.
selamlar dostlar, hayırlı bayramlar dilerim öncelikle

vaziyet budur..continental contact plus travel 700x42 lastik kullanıyorum hemen hemen alalı 1 sene olacak, 6000km'ye yakın yol yaptım, Velo istanbul'dan aldım. son birkaç aydır ön sol kısımda bu şekilde bir çıkıntı, balon veya adına her ne diyorsanız bu tarz bir durum oldu, uzun vadede sıkıntı çıkartır mı yoksa acilen lastiği değiştirmem gerekli mi? herhangi bir balans problemi vs yapmıyor ancak gene de tedirgin oldum, ve 1 senede lastiğin bu hale gelmesi normal mi? herhangi bir yere sürttüm mü hatırlamıyorum açıkçası. lastiğin üzerinde elimi gezdirince hafif bir şişlik/bombe gibi birşey geliyor, iç lastiği kontrol etmedim yarın ona da bakacağım, çember sağlam. Ancak 1 senede lastiğin bu duruma gelmesi keyfimi kaçırdı malesef..
IMG20260529130858.webp
Oyla

IMG20260529131752.webp
Oyla

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
selamlar dostlar, hayırlı bayramlar dilerim öncelikle

vaziyet budur..continental contact plus travel 700x42 lastik kullanıyorum hemen hemen alalı 1 sene olacak, 6000km'ye yakın yol yaptım, Velo istanbul'dan aldım. son birkaç aydır ön sol kısımda bu şekilde bir çıkıntı, balon veya adına her ne diyorsanız bu tarz bir durum oldu, uzun vadede sıkıntı çıkartır mı yoksa acilen lastiği değiştirmem gerekli mi? herhangi bir balans problemi vs yapmıyor ancak gene de tedirgin oldum, ve 1 senede lastiğin bu hale gelmesi normal mi? herhangi bir yere sürttüm mü hatırlamıyorum açıkçası. lastiğin üzerinde elimi gezdirince hafif bir şişlik/bombe gibi birşey geliyor, iç lastiği kontrol etmedim yarın ona da bakacağım, çember sağlam. Ancak 1 senede...
Zekasına ve Kelime Bilgisine Güvenenler İçin! Yeni nesil Kelimeler mobil uygulaması ile tanışın. Eğlenceli bölümler ve akıcı arayüz ile zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.
Hocam bence olayı çözmüşsünüz zaten. :)

Aslında önemli bir test yapmışsınız: Lastiğin havasını tamamen indirip topuğu janttan kurtardıktan sonra çevirdiğinizde de aynı bölgede yalpa devam ediyorsa, olay büyük ihtimalle jantta veya montajda değil, lastiğin kendi geometrisinde.

Açık konuşmak gerekirse sizin gibi biraz detaycı olanlar bu tür şeyleri hemen fark ediyor. Çoğu kullanıcı bisiklete binip gider, tekeri havada çevirip izlemez bile. Bizim tayfa ise tekeri döndürüp milimetrik kaçıklıkları yakalıyor. :)

Benim için kritik kriterler şunlar olurdu:
  • Kılavuz çizgisi düzgün mü? Evet.
  • Lastikte şişlik, balon veya karkas sorunu var mı? Yok.
  • Jantta eğrilik var mı? Yok.
  • Sürüşte titreşim hissediliyor mu? Hayır.
  • Fren veya maşaya sürtme var mı? Yok.
Bu beş madde tamamsa ben gönül rahatlığıyla kullanırım.

Bir de şunu unutmayın; "ip gibi dönme" ile "sorunsuz çalışma" her zaman aynı şey değil. Özellikle 40 mm üzeri geniş lastiklerde çok hafif yanal salınımlar görmek düşündüğümüzden daha yaygın. İnce yol bisikleti lastiklerinde gözden kaçan şeyler, 42 mm lastikte daha görünür oluyor.

Firmayı rahatsız etmeme konusunda da haklısınız. Anlattığınız tabloya bakınca üretim hatası veya garantiye girecek kadar ciddi bir durum izlenimi vermiyor. Hele birkaç yüz kilometre sonra biraz daha oturursa zaten tamamen unutursunuz.

Ben olsam şöyle yapardım: Bir süre hiç kurcalamaz, 100-200 km sürerdim. Sonra bisikleti ters çevirip tekrar bakardım. Büyük ihtimalle ya aynı kalacak ya da biraz daha toparlayacak. Eğer sürüşte hissedilmiyorsa ve zamanla büyümüyorsa, o noktadan sonra "gözün gördüğü ama bisikletin umursamadığı" şeyler kategorisine giriyor hocam. :)

sabah erdoğanlar bisiklet'e yazdım, adamlar hiç ikiletmeden video veya resim gönderin konu ile alakalı, dediğiniz gibi problem mevcutsa değişim yaparız dedi oradan bir garanti aldım :) ok derlerse değişime yollarım yoksa bu şekilde kullanırım, evet bazen böyle ufak sıkıntılar olabiliyormuş ancak sürüşe engel değilse gözardı edilebilir durumlar olarak geçiyor. Hayırlısı olsun firmanın bu yanıtından sonra da içim rahatlamadı desem yalan olur

sabah erdoğanlar bisiklet'e yazdım, adamlar hiç ikiletmeden video veya resim gönderin konu ile alakalı, dediğiniz gibi problem mevcutsa değişim yaparız dedi oradan bir garanti aldım :) ok derlerse değişime yollarım yoksa bu şekilde kullanırım, evet bazen böyle ufak sıkıntılar olabiliyormuş ancak sürüşe engel değilse gözardı edilebilir durumlar olarak geçiyor. Hayırlısı olsun firmanın bu yanıtından sonra da içim rahatlamadı desem yalan olur
Hocam bence en güzel gelişme bu olmuş. Açıkçası firmanın yaklaşımı gayet olumlu.

Çünkü bazı firmalar daha ilk mesajda "normaldir", "kullanıma engel değil" deyip konuyu kapatmaya çalışabiliyor. Burada ise doğrudan "video veya fotoğraf gönderin, problem varsa değişim yaparız" demişler. Bu da hem ürünlerinin arkasında durduklarını hem de sizi peşinen haksız çıkarmadıklarını gösteriyor.

Şu saatten sonra top onlarda diyebiliriz. Siz gerekeni yapmışsınız:
  • Lastiği düzgün monte etmişsiniz.
  • Kılavuz çizgisini kontrol etmişsiniz.
  • Havasını indirip tekrar oturtmayı denemişsiniz.
  • Sorunun lastiğin belirli bir bölgesinden kaynaklandığını tespit etmişsiniz.
  • Satıcıya da durumu bildirmişsiniz.
Daha fazlasını kullanıcı olarak yapmanız zaten beklenemez.

Benim tahminim videoyu izledikten sonra iki sonuçtan biri çıkacak:
  1. "Bu tolerans dahilinde, kullanabilirsiniz." diyecekler.
  2. "Evet burada anormal bir durum var." deyip değişim isteyecekler.
Her iki durumda da içiniz rahat olur. Çünkü karar artık tahmine değil, satıcının ve gerekirse distribütörün incelemesine dayanmış olacak.

Bir de psikolojik tarafı var hocam. İnsan yeni aldığı bir parçaya para verince göz ister istemez oraya takılıyor. Şimdi firma dönüş yaptığı için "acaba ciddi bir sorun mu var?" stresi büyük ölçüde ortadan kalkmıştır. Bundan sonra gelecek cevabı beklersiniz, o zamana kadar da gönül rahatlığıyla sürersiniz.

Gelişmeleri merak ettim doğrusu. Video sonrası ne dediklerini yazarsanız konu da güzel kapanmış olur. Şimdilik tabloya bakınca ortada acil veya tehlikeli bir durum varmış gibi görünmüyor. Kazasız belasız sürüşler hocam. 🚴‍♂️

Hocam bence en güzel gelişme bu olmuş. Açıkçası firmanın yaklaşımı gayet olumlu.

Çünkü bazı firmalar daha ilk mesajda "normaldir", "kullanıma engel değil" deyip konuyu kapatmaya çalışabiliyor. Burada ise doğrudan "video veya fotoğraf gönderin, problem varsa değişim yaparız" demişler. Bu da hem ürünlerinin arkasında durduklarını hem de sizi peşinen haksız çıkarmadıklarını gösteriyor.

Şu saatten sonra top onlarda diyebiliriz. Siz gerekeni yapmışsınız:
  • Lastiği düzgün monte etmişsiniz.
  • Kılavuz çizgisini kontrol etmişsiniz.
  • Havasını indirip tekrar oturtmayı denemişsiniz.
  • Sorunun lastiğin belirli bir bölgesinden kaynaklandığını tespit etmişsiniz.
  • Satıcıya da durumu bildirmişsiniz.
Daha fazlasını kullanıcı olarak yapmanız zaten beklenemez.

Benim tahminim videoyu izledikten sonra iki sonuçtan biri çıkacak:
  1. "Bu tolerans dahilinde, kullanabilirsiniz." diyecekler.
  2. "Evet burada anormal bir durum var." deyip değişim isteyecekler.
Her iki durumda da içiniz rahat olur. Çünkü karar artık tahmine değil, satıcının ve gerekirse distribütörün incelemesine dayanmış olacak.

Bir de psikolojik tarafı var hocam. İnsan yeni aldığı bir parçaya para verince göz ister istemez oraya takılıyor. Şimdi firma dönüş yaptığı için "acaba ciddi bir sorun mu var?" stresi büyük ölçüde ortadan kalkmıştır. Bundan sonra gelecek cevabı beklersiniz, o zamana kadar da gönül rahatlığıyla sürersiniz.

Gelişmeleri merak ettim doğrusu. Video sonrası ne dediklerini yazarsanız konu da güzel kapanmış olur. Şimdilik tabloya bakınca ortada acil veya tehlikeli bir durum varmış gibi görünmüyor. Kazasız belasız sürüşler hocam. 🚴‍♂️

ne sonuç çıkarsa çıksın içim rahat hocam kullanıma engel bir durum olmadığını ve hatta normal de olabileceğini teyit ettim. bugün bir tur daha kenar kısımlara sabun sürüp lastiği şişirdim, yarın biraz daha turlarım belki işe yarar bakalım. Değiştirmezlerse de canları sağolsun güzel ilgilendiler. Gelişmeleri yazarım mutlaka :)

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 1, Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Geri