Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Bisiklet Lastik Basıncı: Ne Kadar Önemli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Puan 18
Çözümler 0
Bisiklet Lastik Basıncı: Ne Kadar Önemli?

Arkadaşlar, geçen gün bisikletimin lastiklerini kontrol ederken aklıma bir şey takıldı: Lastik basıncı gerçekten ne kadar önemli? Benim gibi şehir içinde bisiklet süren biri için, lastik basıncının etkilerini hep merak etmişimdir. Aslında, basıncı düşük bıraktığımda konfor artıyor gibi ama bir yandan da sanki daha fazla efor harcıyorum. Basıncı fazla artırdığımda ise hızlanmak daha kolay, fakat konfor azalıyor.

Siz nasıl bir denge kuruyorsunuz? Özellikle uzun turlara çıkarken veya farklı zeminlerde sürüş yaparken basınç ayarlarınızı nasıl yapıyorsunuz? Bir de, lastik basıncının yakıt tüketimi (yani enerji harcama) üzerindeki etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri