okutan
Yönetici
- Mesleğiniz
- Otomasyon
- Bisiklet Markası
- Giant
- Bisiklet Türü
- Yol Bisikleti
Selamlar,
Şu anki setup’ımı merak edenler için güncel durumu ve son dönemdeki tercihlerimi aşağıda özetledim. Genelde dayanıklılık, vites geçişlerindeki keskinlik ve tabii ki biraz da hafiflik odaklı bir kurulum üzerinde duruyorum.
İşte 2026 sezonunda altımdaki makinenin detayları:
Benim setup kabaca bu şekilde. Tabii ki bisiklet dünyası dipsiz bir kuyu, her zaman "bir tık daha iyisi" çıkıyor ama şu anki bu kurulumdan oldukça memnunum.
Peki ya sende durumlar nasıl? Gidonda veya vites tarafında bu aralar değiştirmeyi düşündüğün ya da "iyi ki almışım" dediğin bir parça var mı?
Şu anki setup’ımı merak edenler için güncel durumu ve son dönemdeki tercihlerimi aşağıda özetledim. Genelde dayanıklılık, vites geçişlerindeki keskinlik ve tabii ki biraz da hafiflik odaklı bir kurulum üzerinde duruyorum.
İşte 2026 sezonunda altımdaki makinenin detayları:
Kadro ve Geometri
Şu anki tercihim Karbon Fiber bir kadro yönünde. Özellikle uzun tırmanışlarda ve ivmelenmede karbonun o rijit ama titreşim sönümleyen karakteri vazgeçilmezim. Geometri olarak ise ne çok agresif bir yarışçı, ne de çok dik bir şehir bisikleti; tam ortada, uzun sürüşlerde (Endurance) konforu bozmayan bir yapı kullanıyorum.Vites ve Fren Grubu
Setup'ın kalbinde Shimano Ultegra Di2 (Elektronik) sistem bulunuyor.- Vites: 12'li sistem kullanıyorum. Elektronik geçişlerin o milimetrik hassasiyeti ve yük altındayken bile "çıt çıt" geçmesi büyük konfor.
- Fren: Hidrolik disk frenler olmazsa olmazım. Özellikle inişlerdeki frenleme güvenliği ve her hava koşulunda sunduğu modülasyon için disk fren tercih ediyorum.
Tekerlek ve Lastik Seti
Hızın ve konforun buluştuğu nokta burası:- Jantlar: 45mm profil derinliğine sahip karbon jant seti kullanıyorum. Hem aerodinamik hem de yan rüzgarlardan çok etkilenmeyecek bir derinlik.
- Lastikler: 28mm genişliğinde, Tubeless kurulumdayım. 2026 standartlarında 25mm artık biraz "geleneksel" kaldı; 28mm hem daha düşük basınçla konfor sağlıyor hem de yuvarlanma direnci şaşırtıcı derecede düşük.
Aksesuar ve Cockpit
- Bilgisayar: Gidonda tüm verileri (nabız, kadans, güç) takip ettiğim bir Garmin Edge 840 var. Strava Live Segments ile anlık çekişmeler sürüşün tuzu biberi oluyor.
- Aydınlatma: Gece sürüşleri veya akşamüstü dönüşleri için Exposure Strada ön ve Varia Radar arka ışık kullanıyorum. Radar, arkadan gelen araçları haber verdiği için trafikteki en büyük yardımcım.
- Sele: Uzun süreli testler sonucunda popoma en uygun bulduğum, ortası delik (basınç tahliyeli) kısa burunlu bir sele üzerindeyim.
Benim setup kabaca bu şekilde. Tabii ki bisiklet dünyası dipsiz bir kuyu, her zaman "bir tık daha iyisi" çıkıyor ama şu anki bu kurulumdan oldukça memnunum.
Peki ya sende durumlar nasıl? Gidonda veya vites tarafında bu aralar değiştirmeyi düşündüğün ya da "iyi ki almışım" dediğin bir parça var mı?