okutan
Yönetici
- Mesleğiniz
- Otomasyon
- Bisiklet Markası
- Giant
- Bisiklet Türü
- Yol Bisikleti
Dostlar, "Düşmeyen bisikletçi yoktur, henüz düşmemiş bisikletçi vardır," derler ya; ben de o istatistiğin dışında kalamadım maalesef. Bisikletle olan ilişkimizde bazen asfaltla biraz fazla yakından tanışabiliyoruz.
Benim en unutamadığım ve ders çıkardığım kazam, bir sabah antrenmanında, bildiğim bir rotada başıma gelmişti.
Aranızda benzer bir "asfaltla tanışma" hikayesi olan var mı? Ya da "Ucuz atlattım," dediğiniz o an neydi?
Benim en unutamadığım ve ders çıkardığım kazam, bir sabah antrenmanında, bildiğim bir rotada başıma gelmişti.
O "An" Nasıl Oldu?
Hava harikaydı, yol boş görünüyordu ve iniş aşağı tatlı bir süratle (yaklaşık 45-50 km/s) süzülüyordu. Tam virajın ortasındayken, asfaltın üzerine dökülmüş ama sabah güneşinin yansıması yüzünden fark edemediğim ince bir kum/mıcır tabakasına girdim. Ön tekerlek bir anda "ben gidiyorum" dedi ve kendimi yerde bulmamla sürüklenmem bir oldu.Hasar Raporu
- Ben: Sağ tarafta ciddi bir asfalt yanığı (road rash), parçalanmış bir forma ve şans eseri kırılmayan ama fena incinen bir omuz.
- Ekipman: Kaskım tam şakağıma gelen darbeyi emip ortadan ikiye ayrıldı. O gün kaskın ne kadar hayati olduğunu bir kez daha anladım. Bisikletin ise vites kolu çizildi ve gidon bandı parçalandı; yani olan yine bana oldu.

Çıkardığım Dersler
O kazadan sonra sürüş disiplinimde birkaç şey kökten değişti:- Kask Şakaya Gelmez: Kaskım olmasaydı şu an bu hikayeyi anlatıyor olamazdım.
- Yolu "Okumak": Artık sadece 5 metre önüme değil, virajın çıkışına ve asfaltın dokusuna çok daha dikkatli bakıyorum.
- Hızın Yeri: Trafiğe açık veya zeminden emin olmadığım yerlerde limitleri zorlamanın faturasının ağır olabileceğini öğrendim.
Aranızda benzer bir "asfaltla tanışma" hikayesi olan var mı? Ya da "Ucuz atlattım," dediğiniz o an neydi?