Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Kaza Yaptınız mı? Hikayenizi Anlatın

okutan

Yönetici
Puan 18
Çözümler 1
Dostlar, "Düşmeyen bisikletçi yoktur, henüz düşmemiş bisikletçi vardır," derler ya; ben de o istatistiğin dışında kalamadım maalesef. Bisikletle olan ilişkimizde bazen asfaltla biraz fazla yakından tanışabiliyoruz.

Benim en unutamadığım ve ders çıkardığım kazam, bir sabah antrenmanında, bildiğim bir rotada başıma gelmişti.

O "An" Nasıl Oldu?​

Hava harikaydı, yol boş görünüyordu ve iniş aşağı tatlı bir süratle (yaklaşık 45-50 km/s) süzülüyordu. Tam virajın ortasındayken, asfaltın üzerine dökülmüş ama sabah güneşinin yansıması yüzünden fark edemediğim ince bir kum/mıcır tabakasına girdim. Ön tekerlek bir anda "ben gidiyorum" dedi ve kendimi yerde bulmamla sürüklenmem bir oldu.

Hasar Raporu​

• Ben: Sağ tarafta ciddi bir asfalt yanığı (road rash), parçalanmış bir forma ve şans eseri kırılmayan ama fena incinen bir omuz.
  • Ekipman: Kaskım tam şakağıma gelen darbeyi emip ortadan ikiye ayrıldı. O gün kaskın ne kadar hayati olduğunu bir kez daha anladım. Bisikletin ise vites kolu çizildi ve gidon bandı parçalandı; yani olan yine bana oldu. :)

Çıkardığım Dersler​

O kazadan sonra sürüş disiplinimde birkaç şey kökten değişti:
  1. Kask Şakaya Gelmez: Kaskım olmasaydı şu an bu hikayeyi anlatıyor olamazdım.
  2. Yolu "Okumak": Artık sadece 5 metre önüme değil, virajın çıkışına ve asfaltın dokusuna çok daha dikkatli bakıyorum.
  3. Hızın Yeri: Trafiğe açık veya zeminden emin olmadığım yerlerde limitleri zorlamanın faturasının ağır olabileceğini öğrendim.
Olayın üzerinden zaman geçti, yaralar kapandı ama kaskımdaki o çatlağı bir süre odamda "hatırlatıcı" olarak sakladım. Şimdi her pedala bastığımda o günü hatırlar, tedbiri elden bırakmam.

Aranızda benzer bir "asfaltla tanışma" hikayesi olan var mı? Ya da "Ucuz atlattım," dediğiniz o an neydi?

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri