okutan
Yönetici
- Mesleğiniz
- Otomasyon
- Bisiklet Markası
- Giant
- Bisiklet Türü
- Yol Bisikleti
Online Kelime Savaşı Başladı!
Rakiplerinizle canlı olarak eşleşin, hem kesintisiz sohbet edin hem de kelime bilginizi yarıştırın. Eğlence dolu bu online dünyaya hemen katılın!
Ağrısız Sürüş Keyfi: En İyi Dik Oturuşlu Bisiklet Önerileri
Bisiklet sürerken öne eğilmekten, bel, boyun ve el bileği ağrıları çekmekten sıkıldıysanız, aradığınız şey geometrisi dik oturuş (90 derece) için tasarlanmış bir modeldir. Bu bisikletlerin gidonları sele seviyesinden daha yukarıda ve genellikle geriye doğru kavislidir; bu da omurganızı tamamen dik tutmanızı sağlar.
Piyasada bulabileceğiniz, sürüş konforu en yüksek dik oturuşlu bisiklet modellerini kategorilerine göre listeliyorum.
Eğer mevcut bir bisikletiniz varsa veya beğendiğiniz bir bisikletin oturuşunu daha dik hale getirmek istiyorsanız, sıfırdan bisiklet almak yerine şu iki ekonomik parçayı satın alarak bisikletinizi modifiye edebilirsiniz:
Bisiklet sürerken öne eğilmekten, bel, boyun ve el bileği ağrıları çekmekten sıkıldıysanız, aradığınız şey geometrisi dik oturuş (90 derece) için tasarlanmış bir modeldir. Bu bisikletlerin gidonları sele seviyesinden daha yukarıda ve genellikle geriye doğru kavislidir; bu da omurganızı tamamen dik tutmanızı sağlar.
Piyasada bulabileceğiniz, sürüş konforu en yüksek dik oturuşlu bisiklet modellerini kategorilerine göre listeliyorum.
1. Klasik Hollanda Tipi Şehir Bisikletleri (En Dik Oturuş)
Bu modeller dik oturuşun dünyadaki kitabını yazan tasarımlardır. Gidonları göğüs hizanıza kadar gelir ve tamamen dik durursunuz.- Gazelle Tour Populair / Esprit Serisi: Hollanda'nın efsanevi markasıdır. Eğer bütçe kısıtlamanız yoksa ve ömürlük, tamamen saf kan bir Hollanda bisikleti istiyorsanız ilk tercih olmalıdır. Oturuşu kusursuz şekilde 90 derecedir.
- Decathlon Elops 520 / 540 (Şehir Bisikleti): Türkiye'de fiyat/performans oranında en kolay ulaşabileceğiniz dik oturuşlu modeldir. Geniş jelli selesi, yüksek ve geriye kavisli gidonu, fabrika çıkışlı çamurluk ve sepetiyle tam bir şehir konforu sunar. Takım elbiseyle bile rahatça sürülebilir.
- Kron Nomad / Carraro Grande Serisi: Yerli üretim alternatifler arasında geniş lastikleri, dik gidon boğazı ve nostaljik şehir tasarımıyla konforlu sürüş arayanlar için oldukça popüler ve bütçe dostu seçeneklerdir.
2. Cruiser (Sahil / Plaj) Bisikletleri (En Yayılıp Oturulan)
Geniş yaylı koltukları ve devasa, hilal şeklindeki direksiyonlarıyla tamamen keyif ve rahatlık odaklı modellerdir.- Electra Cruiser 1 / Townie Serisi: Electra (Trek çatısı altındadır), dik ve rahat oturuş konusunda patentli "Flat Foot Technology" sistemine sahiptir. Bu teknoloji sayesinde selede dik otururken, durduğunuzda ayaklarınızı doğrudan yere tam basabilirsiniz. Konfor seviyesi en üst düzeydeki cruiser markasıdır.
- Schwinn Mikko / Huron Serisi: Klasik Amerikan sahil bisikleti tarzını yansıtan, kalın koltuklu ve geniş gidonlu, asfaltta adeta salıncakta gidiyormuş hissi veren çok rahat modellerdir.
3. Konfor Odaklı Hibrit Bisikletler (Hem Dik Hem Akıcı)
"Ben Hollanda bisikleti kadar hantal bir şey istemiyorum, bisikletim hafif ve hızlı olsun ama oturuşu da dik olsun" diyorsanız, gidon boğazı ayarlanabilen konfor-hibrit modellerine yönelmelisiniz.- Specialized Crossroads / Roll Serisi: Klasik hibritlerden farklı olarak geniş lastiklere ve yukarı doğru uzanan bir gidona sahiptir. Hem çok hafif ve akıcıdır hem de omurganızı dik tutar.
- Trek Verve Serisi: Ayarlanabilir gidon boğazı sayesinde direksiyonu kendinize göre yukarı ve geri çekebilirsiniz. Hafif bir ön amortisörü ve sele borusu süspansiyonu vardır. Şehir içinde hem hızlı gitmek hem de çukurları hissetmemek için harika bir mühendisliğe sahiptir.
Dik Oturuşu Yakalamak İçin Altın Tavsiye
Eğer mevcut bir bisikletiniz varsa veya beğendiğiniz bir bisikletin oturuşunu daha dik hale getirmek istiyorsanız, sıfırdan bisiklet almak yerine şu iki ekonomik parçayı satın alarak bisikletinizi modifiye edebilirsiniz:- Ayarlanabilir Gidon Boğazı (Açılı Boğaz): Bisikletinizin gidonunu tutan demir parçayı, yukarı ve kendinize doğru açılandırılabilen bir modelle değiştirerek oturuşunuzu anında dikleştirebilirsiniz.
- Kelebek Gidon veya Hollanda Tipi Gidon: Mevcut düz direksiyonunuzu söküp, geriye doğru uzanan kavisli bir gidon takarak kollarınızın ve sırtınızın tamamen rahatlamasını sağlayabilirsiniz.