Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Dağ Bisikleti Tavsiyeleri

TeamO2.cc

Kullanıcı
Puan 18
Çözümler 0
Burada Dağ bisikletine yeni başlayacaklar için , yada yeni bir yol bisikleti almak isteyenler için tavsiyelerin verildiği alan olsun.
Öncelikle yeni bir Dağ bisikleti alacak kişinin markadan bağımsız olarak nasıl bir yol bisikleti istediğini detayları ile anlatması
gerekmektedir . Kendi fiziksel özelliklerini de eklemeli varsa sıkıntılı bir rahatsızlığı bunu da belirtmelidir ki ona göre bir çalışma ile
kendisine tavsiyelerde bulunulsun.

Ağabey, MTB binenler bana bir tavsiyede bulunursa çok mutlu olurum. Karbon bisiklet tavsiye edebilirsiniz. Amacım maksimum köylere gitmek ve performansı artırırsam Erciyese tırmanmak. Çok fazla zorlayacağımı düşünmüyorum, bir tık hafif olsun istiyorum.

Biraz araştırdım nx vite sistemlerinden memnun olmayanlar varmış bunun sebebi ise parçası kırıldığında bulmak zor ve oldukça pahalıymış. Genellikle ya shimano deore 12'li ya da sram istiyorsanız gx serisi oldukça güzel deniliyor. MTB konusunda çok bilgiye sahip değilim, yıllar boyu yol bisikleti pedalladım. İçimde de hep bir uhte kaldı MTB bisiklet.

Boyum 1.87 ve kilom 96, bu konuda da MTB hakkında bilgi alırsam eğer aklımdaki yol bisiklet kategorisi ile kıyaslama yapmış olurum :)

İçinizde kalmasın, MTB kullanmaya başlayınca hele ki yol bisikletinden sonra geçiş yapınca ne kadar güzel şeymiş bu dersiniz.
Engel tanımaz, kaldırımdan atlar, çimlere girer, kasisten kaçmazsınız. Daha keyifli sürüşler yaparsınız. Öncesinde hayal etmediğiniz yerler keşfedersiniz. Bisikletle bu da yapılabiliyor muymuş dersiniz. Özetle MTB iyidir, tavsiye ederim.

Grup sete gelince, frenler Shimano XT, drivetrain SRAM X01 AXS var bisikletimde. Şu ana dek bir sorun yaşamadım, tavsiye ederim.

Hız konusunda kendi ölçümlerimde 30 civarı hızlarda 30-50 Watt kadar kayıp oluyor. Hız arttıkça kayıp artıyor, hız azaldıkça kayıp azalıyor.
Konfor olarak dağ bisikleti çok üstün.
Soracağınız özellikle merak ettiğiniz bir şey olursa cevaplamaya çalışırım.

Tavsiyelerinizden dolayı çok teşekkür ederim. Yaşadığım şehirin yolları güzel, inkar edemem ama ara sokaklar için aynı şeyi söylemem. Bazen antrenmana MTB ile arkadaşım katılırdı, aşırı imrenirdim onda da Ghost vardı full karbon. Biraz bindim sadece rahatlığına baktım uzun mesafe pedallamadım fakat oldukça güzel MTB bisikletler.

Bir de full ekipmanlarımıda sattım, muhtemelen MTB kesin dönüş sağlarım. Kıyafetlerim olmuyor bu arada, bisikleti sattığımda 83 kiloydum :D

İyi günler. Bütçem maks 20 bin civarı. Yeni yaşamaya başladığım şehri sokak sokak ve hemen arkamızda bulunan 1350 metre rakımlı dağı keşfetmek istiyorum. Yarıdan sonrası toprak yol. Boyum 185. Araştırmaktan yoruldum karar veremedim. Tecrübelerinize göre ne tavsiye edersiniz?

İyi günler. Bütçem maks 20 bin civarı. Yeni yaşamaya başladığım şehri sokak sokak ve hemen arkamızda bulunan 1350 metre rakımlı dağı keşfetmek istiyorum. Yarıdan sonrası toprak yol. Boyum 185. Araştırmaktan yoruldum karar veremedim. Tecrübelerinize göre ne tavsiye edersiniz?
20 bin civarı 2.el temiz bisiklet bulabilirsiniz. MTB yada gravel olursa işinize daha iyi yarar.Boyunuza göre de L beden olur.

20 bin civarı 2.el temiz bisiklet bulabilirsiniz. MTB yada gravel olursa işinize daha iyi yarar.Boyunuza göre de L beden olur.
Marka model var mı aklınızda? Çok seçenek var ya da ben bilmediğm için karışık geliyor

Onu siz söyleyeceksiniz. Marka model çok.Bütçenize göre üst düzey markalardan bakmanız hata olur.Yerli markalara
yönelmenizde fayda var.

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri