Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Bisikletin Lastik Basıncı Neden Bu Kadar Önemli?

Bicycle

Moderatör
Puan 0
Çözümler 0
Bisikletin Lastik Basıncı Neden Bu Kadar Önemli?

Geçenlerde uzun bir sürüşe çıktım ve fark ettim ki lastiklerim olması gerekenden daha az şişmiş. İlk başta çok önemsemedim ama sürüş boyunca sürekli bir dengesizlik hissettim. Özellikle yokuş çıkarken pedala daha fazla güç vermem gerekti ve bu da beni fazlasıyla yordu. Dönüş yolunda ise virajlarda bisikletin kontrolünü kaybetme korkusu yaşadım. Eve döndüğümde lastik basıncını kontrol ettim ve gerçekten de düşük olduğunu gördüm.

Bunun üzerine biraz araştırma yaptım ve lastik basıncının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım. Doğru basınç, hem sürüş konforunu hem de güvenliğini artırıyor. Ayrıca lastiklerin ömrünü uzatıyor ve yakıt (enerji) tasarrufu sağlıyor. Siz de benim gibi bu detayı ihmal ediyor musunuz? Ya da lastik basıncını kontrol etmenin en pratik yolları neler? Fikirlerinizi merak ediyorum.

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri