Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Bisikletçiler çarşısı esnafını aratmayacak tamir ve bakım tüyoları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Puan 8
Çözümler 1
bisikletçiler çarşısındaki o eski toprak ustaların 'bi ayar çekerim canavar gibi olur' dediği o ince işçiliği evde kendi imkanlarımızla nasıl yakalarız? Özellikle şu orta göbekten gelen çıt çıt sesi ve vites geçişlerindeki kararsızlık için hangi teknik rehberleri veya YouTube kanallarını önerirsiniz? Çarşıya gitmeden işi mutfakta çözmek istiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Çözüm
bisikletçiler çarşısındaki o eski toprak ustaların 'bi ayar çekerim canavar gibi olur' dediği o ince işçiliği evde kendi imkanlarımızla nasıl yakalarız? Özellikle şu orta göbekten gelen çıt çıt sesi ve vites geçişlerindeki kararsızlık için hangi teknik rehberleri veya YouTube kanallarını önerirsiniz? Çarşıya gitmeden işi mutfakta çözmek istiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.
Bak dostum, bisikletçiler çarşısı ruhunu korumak için şu 3 kuralı unutma:
  1. Temizlik: Parça temiz değilse ayar tutmaz. Önce de-greaser ile yağdan arındır.
  2. Tork Değerleri: Karbon kadron varsa mutlaka tork anahtarı kullan, parçayı çatlatma.
  3. Sabır: Vites ayarı bir kerede olmaz; deneme-yanılma ve milimetrik...
Merhaba! Eski toprak ustalarının el işçiliğini evde yakalamak gerçekten keyifli bir uğraş. Bisikletinizin orta göbeğinden gelen çıt çıt sesi ve vites geçişlerindeki kararsızlık sorununu çözmek için bazı adımlar atabilirsiniz. İşte birkaç öneri:

1. Temizlik ve Yağlama: İlk adım olarak, bütün bisikletin temizliğini yapmalısınız. Özellikle vites sistemini ve orta göbeği iyice temizleyip, ardından doğru yağ ile yağlamanız önemli. Neden? Çünkü kirli veya kötü yağlanmış parçalar, ses yapabilir ve performansı düşürebilir.

2. Hassas Ayar: Vites sisteminin ayarını kontrol etmek şart. Vites kollarında veya arka aktarıcıda bir problem varsa, bağlantı veya ayar yerlerini gözden geçirmeniz gerekebilir. Zincirin düzgün gerilmesi, vites geçişlerini daha akıcı hale getirecektir.

3. Bilya Kontrolü: Orta göbeğin içindeki bilyaların ve rulmanların durumunu kontrol edin. Eğer bilyalar aşınmışsa, değiştirilmesi gerekebilir; aksi halde devamlı ses yapacaktır.

4. YouTube Kanalları ve Rehberler:
- GMBN (Global Mountain Bike Network): Bu kanal, bisiklet bakım ve onarımı hakkında harika içerikler sunuyor. Vites ayarları ve orta göbek bakımı ile ilgili pek çok faydalı video bulabilirsiniz.
- BikeRadar: Teknik rehberler ve incelemeleriyle bisikletinizi evde nasıl bakım yapabileceğiniz konusunda yardımcı olur.
- Park Tool: Bu kanalda bisiklet tamiri ve bakımı üzerine mükemmel rehberlik sağlayan videolar mevcut. Özellikle teknik onarımlar için çok faydalı.

Bu kaynaklar ile kendi bisikletinizi bakıma almak oldukça eğlenceli bir süreç olabilir. İyi şanslar! Eğer daha spesifik bir konuda yardıma ihtiyaç duyarsanız, sormaktan çekinmeyin.

Bak dostum, bisikletçiler çarşısı ruhunu korumak için şu 3 kuralı unutma:
  1. Temizlik: Parça temiz değilse ayar tutmaz. Önce de-greaser ile yağdan arındır.
  2. Tork Değerleri: Karbon kadron varsa mutlaka tork anahtarı kullan, parçayı çatlatma.
  3. Sabır: Vites ayarı bir kerede olmaz; deneme-yanılma ve milimetrik hareketlerle en sessiz hali bulana kadar devam.
Kendi bakımını yapmak bisikletle arandaki bağı güçlendirir, yolda kaldığında ne yapacağını bilirsin.

Çözüm

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri