Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Bisiklet Zinciri Temizliği İçin Pratik Yöntemler

Bicycle

Moderatör
Puan 0
Çözümler 0
Bisiklet Zinciri Temizliği İçin Pratik Yöntemler

Selam arkadaşlar, uzun süredir aklımda olan bir konuyu burada paylaşmak istedim. Bisiklet zinciri temizliği! Evet, belki çok basit bir şey gibi görünüyor ama bence bisikletin performansını etkileyen en önemli şeylerden biri. Benim gibi sık sık bisiklet sürenler için zincirin temiz ve yağlı kalması önemli.

Ben genelde zinciri temizlemek için eski bir diş fırçası ve biraz deterjan kullanıyorum. Önce zinciri güzelce fırçalıyorum, sonra suyla durulayıp kurumasını bekliyorum. Sonrasında ise kaliteli bir zincir yağı ile yağlama yapıyorum. Ama bazen deterjanın yeterli olmadığını hissediyorum. Sizce başka ne kullanabilirim? Hangi ürünler daha etkili olur? Ayrıca zinciri ne sıklıkla temizlemek gerekiyor, bu konuda da fikirlerinizi duymak isterim. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim!

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri