Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Bisiklet Zinciri Temizliği ve Bakımı

Bicycle

Moderatör
Puan 0
Çözümler 0
Bisiklet Zinciri Temizliği ve Bakımı

Selam millet! Son zamanlarda bisikletimin zincirinden gelen sesler iyice artınca, zincir temizliği konusunu biraz araştırdım ve öğrendiklerimi paylaşmak istedim. Zincir temizliği, bisikletin performansı ve ömrü için gerçekten önemli bir konuymuş. Özellikle de benim gibi yağmurlu havalarda da bisiklete biniyorsanız, zincirin daha sık bakım istemesi kaçınılmaz oluyor.

Ben genelde zinciri temizlemek için basit bir yöntem kullanıyorum. Önce eski bir diş fırçası ve biraz sabunlu su yardımıyla zinciri güzelce temizliyorum. Ardından iyice kurumasını bekleyip kaliteli bir zincir yağı ile yağlıyorum. Bu arada, yağlama işleminin ardından fazla yağı silmeyi unutmamak lazım, yoksa toz ve kir daha çabuk birikir.

Siz nasıl yapıyorsunuz? Özellikle yağ seçimi konusunda önerileriniz var mı? Bir de böyle temizlik işleri için özel aletler kullanan var mı aramızda? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri