Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

30 bin ile 40 bin arası mtb tavsiyesi

Mustafa Gök

Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Maksimum bütçem 40 bin tl boyum 175 kilom 82 yarış bisikletinde sırıtırım diye mtb bisiklet almaya karar verdim :) 40 bin liraya kadar tavsiye edebileceğiniz mtb bisikletler hangileri olur?
Mountain Biking Bike GIF by Outside TV

Hangi tip mtb düşünüyorsunuz orası da önemli. Hardtail yani sadece ön amortisörlü model mi yoksa full süspansiyon dediğimiz ön - arka amortisörlü model mi? Hardtail modellerde aradığınız fiyat aralığında birçok seçenek mevcut. Full süspansiyonlu modelleri 40 bin civarına sıfır bulmak artık imkansız. İllaki sıfır olsun şartınız yoksa ikinci elde temiz orta seviye bisikletler bulunabilir. Yalnız ikinci el düşünüyorsanız 18 yaş altı kullanıcılardan almayın sakın. Genelde bisikletin haşatını çıkarmış oluyorlar.

Maksimum bütçem 40 bin tl boyum 175 kilom 82 yarış bisikletinde sırıtırım diye mtb bisiklet almaya karar verdim :) 40 bin liraya kadar tavsiye edebileceğiniz mtb bisikletler hangileri olur?
Mountain Biking Bike GIF by Outside TV
Mtb yelpazesi geniştir. Ne tarz bir şey istiyorsunuz ?

Çok haklısınız tam olarak ne alacağıma bende karar veremedim. Aktif olarak bisiklet pedallayan birisiyim mtb bisikletleri yeni yeni araştırıyorum. Amacım dağ bayır gezmek değil zonguldak ereğliyi biliyorsunuzdur belki genelde evlerimiz yüksek rakımlarda. Düz olarak süreceğim yerler sahil yolları. Genelde tırmanırım. Konfor ve rahatlık açısından neleri tavsiye edersiniz?

Valla öncelikle ekipmandan bahsedelim biraz.Dağ bayır gezecekseniz rubleniz büyük olmalı , tek yaprak aynakol ile deneyimleyebilirsiniz bunu.
Hemen hemen iyi markalar zaten konfor açısından da iyidir.Scott , Trek , Bmc , Canyon gibi markaları araştırmanızı öneririm.İyi bir sele şart !

Ereğli’yi iyi biliyorum. Eğer çok engebeli araziye girmeyecekseniz hardtail size yeter. Rubledeki büyük dişli tırmanışı kolaylaştırmak için şöyle 40 üstü bir şey olsa, tek yaprak aynakolla güzel güzel kullanırsınız.

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri