okutan
Yönetici
- Mesleğiniz
- Otomasyon
- Bisiklet Markası
- Giant
- Bisiklet Türü
- Yol Bisikleti
Selamlar dostlar,
Bugün biraz gülelim, biraz da "Vay be, neler varmış" diyelim istedim. Trafikte bisikletçi olmak zaten başlı başına bir aksiyon filmi ama işin içine kolluk kuvvetleri girince bazen durum absürt komediye dönüyor. 2026 yılındayız, hâlâ bisikleti yolda görünce ne yapacağını şaşıran memur abilerimiz var.
Benim başıma gelen ve "Kamera şakası mı bu?" dediğim bir anıyla açılışı yapıyorum. Bakalım sizin listenizde neler var?

Sizin polisle yaşadığınız en ilginç, en saçma veya en komik anı neydi?
Bugün biraz gülelim, biraz da "Vay be, neler varmış" diyelim istedim. Trafikte bisikletçi olmak zaten başlı başına bir aksiyon filmi ama işin içine kolluk kuvvetleri girince bazen durum absürt komediye dönüyor. 2026 yılındayız, hâlâ bisikleti yolda görünce ne yapacağını şaşıran memur abilerimiz var.
Benim başıma gelen ve "Kamera şakası mı bu?" dediğim bir anıyla açılışı yapıyorum. Bakalım sizin listenizde neler var?
Benim "Hız Sınırı" Dramam
Geçen ay yokuş aşağı kendimi salmışım, hız göstergesi 60-65 km civarı gösteriyor. Yol boş, keyfim yerinde... Derken ileride radar aracını gördüm. "Nasıl olsa bisikletiz, bize ne" diye düşünürken polis elindeki çevirmeyle "Gel gel" yaptı.Durduğumda memur bey ciddiyetle; "Evladım, burada hız sınırı 50, sen az önce radara girdin" dedi. "Abi bisiklet bu, ne plakası var ne motoru" diyorum; memur abi ise "Olsun, sen de trafiğin bir parçasısın, hız felakettir" diyerek bana 5 dakika boyunca "güvenli sürüş" semineri verdi. Ceza yazmadı ama "Bir dahaki sefere sele altı plakanı okuturum bak!" diye espriyle karışık gönderdi.Forum Ahalisinden Gelen Klasikler (Veya Gelebilecekler)
- "E-Bike mı bu motor mu?" Sorgusu: Altındaki 100 bin TL'lik karbon yol bisikletini görüp, "Bunun motoru nerede saklı?" diye kadroyu tokatlayan memur abiyle karşılaşanlar...
- "Kaldırıma Çık Evladım": Trafikte hakkın olan şeritte giderken, ekip otosundan anonsla "Bisikletli, trafiği tehlikeye atma, sağdan kaldırımdan git!" uyarısı yiyip, yasal haklarını anlatmaya çalışırken daha çok fırça yiyenler...
- GBT Merakı: Gecenin bir yarısı taytlı, kasklı, ışıl ışıl ekipmanlı halde durdurulup "Hayırdır, bu saatte nereye böyle hırsız gibi?" sorusuna maruz kalan gece sürüşü tayfası...
- Kask Takma Cezası (Sürprizi): Kask takmadığı için durdurulup, "Abi motor değil ki bu" deyince "2026 yönetmeliğini okumadın mı sen?" cevabıyla idari para cezasıyla tanışan e-bisikletçiler...
Sizin polisle yaşadığınız en ilginç, en saçma veya en komik anı neydi?
- Hiç bisikletle alkol muayenesine girdiniz mi?
- Otobana girip ekip otosuyla kovalamaca yaşayan var mı aramızda?
- Memur beye "Bisiklet bir ulaşım aracıdır" dersi vermeye çalışıp başarılı olan (veya hüsrana uğrayan) kimler var?