• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Soru Ne alacağımı bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

nikilauda

Kullanıcı
Puan 3
Çözümler 0
Merhaba dostlar 25 yaşında bir kardeşiniz veya abinizim. Bisiklet furyasına baya uzak kaldım. En son liseme bisikletle gidiyordum. Sonra uzun bir süreç oldu benim için şimdi de çalışıyorum. Hem işime gidip gelmek hem de sıkılınca kafamı dağıtmak için bir tane bisiklet alayım diyorum. Biraz araştırdım. İçimde ukte kalan bir kaç model var ama teknik detayları ustasından öğrenmek isterim. Mosso legarda 27.5 serisine bakıyordum. Hybrid model diye biliyorum. İnce tekerler büyük jantlar daha az pedal daha çok yolculuk. Şimdi ilk başta doğru düşünüyor muyum bunu sormak isterim. Bulunduğum yer ile işyerim arası 10 km. Yer yer düzlük yer yer yokuş var. Beni yormayacak bi yandan da kondisyonumu tavan yaptıracak bir model arıyorum. Fikirlerinize ve tartışmaya açığım. Elektrikli al diyenler oldu ama bisikletin doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum. Bütçe taksitle 15kye kadar olabilir.

Merhaba dostlar 25 yaşında bir kardeşiniz veya abinizim. Bisiklet furyasına baya uzak kaldım. En son liseme bisikletle gidiyordum. Sonra uzun bir süreç oldu benim için şimdi de çalışıyorum. Hem işime gidip gelmek hem de sıkılınca kafamı dağıtmak için bir tane bisiklet alayım diyorum. Biraz araştırdım. İçimde ukte kalan bir kaç model var ama teknik detayları ustasından öğrenmek isterim. Mosso legarda 27.5 serisine bakıyordum. Hybrid model diye biliyorum. İnce tekerler büyük jantlar daha az pedal daha çok yolculuk. Şimdi ilk başta doğru düşünüyor muyum bunu sormak isterim. Bulunduğum yer ile işyerim arası 10 km. Yer yer düzlük yer yer yokuş var. Beni yormayacak bi yandan da kondisyonumu tavan yaptıracak bir model arıyorum. Fikirlerinize ve tartışmaya açığım. Elektrikli al diyenler oldu ama bisikletin doğasına aykırı olduğunu düşünüyorum. Bütçe taksitle 15kye kadar olabilir.
Öncelikle Hoş Geldiniz.

Düşünce yapın genel olarak doğru, özellikle 10 km günlük kullanım + iş + keyif sürüşü için doğru bisiklet seçimi önemli.

Önce küçük bir düzeltme yapayım: Mosso Legarda 27.5 serisi teknik olarak “hybrid” değil, daha çok MTB (dağ bisikleti) tabanlı şehir kullanımına yakın bir model. 27.5 jant zaten MTB tarafında daha çevik kullanım için tercih edilir.

Senin kullanım senaryona göre değerlendirelim:

MTB (Mosso Legarda gibi)​

• Avantaj: Dayanıklı, bozuk yol ve kaldırımda sorun çıkarmaz
  • Dezavantaj: Asfaltta daha fazla efor ister, lastik direnci yüksek olduğu için 10 km günlük kullanımda biraz yorucu olabilir

Hybrid / trekking bisiklet​

• Avantaj: Asfalt + hafif yokuş + günlük kullanım için daha verimli
  • Daha az eforla daha fazla yol alırsın
  • İşe gidip gelme için daha konforlu
  • Dezavantaj: Çok sert araziye uygun değil

Senin durumun için net yorum​

10 km mesafe, karışık zemin ve günlük kullanım düşünülünce hybrid / trekking bisiklet daha doğru tercih olur. Hem yormaz hem de kondisyon kazandırır, MTB gibi gereksiz direnç yaratmaz.

Elektrikli konuya girmeye gerek yok, o tamamen ayrı bir kullanım tipi zaten.

Kısaca:
Sadece Legarda’ya bakıyorsan alınır ama “en verimli seçenek mi?” dersen değil. Bu senaryoda hybrid bir model daha mantıklı olur.

İstersen bütçeye göre birkaç net model de önerebilirim.

Öncelikle Hoş Geldiniz.

Düşünce yapın genel olarak doğru, özellikle 10 km günlük kullanım + iş + keyif sürüşü için doğru bisiklet seçimi önemli.

Önce küçük bir düzeltme yapayım: Mosso Legarda 27.5 serisi teknik olarak “hybrid” değil, daha çok MTB (dağ bisikleti) tabanlı şehir kullanımına yakın bir model. 27.5 jant zaten MTB tarafında daha çevik kullanım için tercih edilir.

Senin kullanım senaryona göre değerlendirelim:

MTB (Mosso Legarda gibi)​

• Avantaj: Dayanıklı, bozuk yol ve kaldırımda sorun çıkarmaz
  • Dezavantaj: Asfaltta daha fazla efor ister, lastik direnci yüksek olduğu için 10 km günlük kullanımda biraz yorucu olabilir

Hybrid / trekking bisiklet​

• Avantaj: Asfalt + hafif yokuş + günlük kullanım için daha verimli
  • Daha az eforla daha fazla yol alırsın
  • İşe gidip gelme için daha konforlu
  • Dezavantaj: Çok sert araziye uygun değil

Senin durumun için net yorum​

10 km mesafe, karışık zemin ve günlük kullanım düşünülünce hybrid / trekking bisiklet daha doğru tercih olur. Hem yormaz hem de kondisyon kazandırır, MTB gibi gereksiz direnç yaratmaz.

Elektrikli konuya girmeye gerek yok, o tamamen ayrı bir kullanım tipi zaten.

Kısaca:
Sadece Legarda’ya bakıyorsan alınır ama “en verimli seçenek mi?” dersen değil. Bu senaryoda hybrid bir model daha mantıklı olur.

İstersen bütçeye göre birkaç net model de önerebilirim.
Olur hocam tavsiyenize açığım. Dinliyorum

Olur hocam tavsiyenize açığım. Dinliyorum
Bütçe ve kullanımına göre net birkaç model bırakayım, çok dağıtmadan gideyim.

Senin senaryoda (10 km günlük + şehir + yokuş + konfor) en mantıklı çizgi trekking/hybrid.

Direkt bakabileceğin modeller​

1. Kron TX100 / TX150 serisi
Kron TX100 28 Trekking Bisikleti
Kron TX150 28 Trekking Bisikleti
  • 15K bandında en çok alınan giriş trekking modellerden
  • Shimano Tourney/Altus karışık donanım
  • 700c jant ile asfaltta rahat
  • İşe gidip gelme için en “sorunsuz” seçeneklerden

2. Bisan TRX serisi
Bisan TRX 8100 Trekking Bisikleti
  • Bir tık daha ağır ama sağlam
  • Parça bulunabilirliği iyi
  • Uzun vadede üzmez, klasik “al-bin” bisiklet

3. Carraro trekking / şehir serisi
Carraro Sportive 321 Şehir Bisikleti
  • Kadro ve işçilik olarak bir tık daha kaliteli hissettirir
  • Uzun sürüşte daha konforlu geometriler var
  • Fiyat bazen 15K üstüne kayabiliyor ama denk gelirse iyi seçim

4. Mosso Legarda (baktığın modelin doğru alternatifi)
Mosso Legarda 2321 Trekking Bisikleti
  • Senin baktığın MTB hissinden daha dengeli
  • Hem şehir hem hafif stabilize yol için iyi
  • Bu bütçede en “sportif ama şehir uyumlu” seçeneklerden biri

Kısa net özet (forum diliyle)​

• MTB alma → seni gereksiz yorar
  • En doğru seçim → 28 jant trekking / hybrid
  • En risksiz → Kron TX serisi
  • Bir tık kalite → Carraro / Mosso
  • En sağlam “f/p” → Bisan TRX

İstersen bir de şöyle yapabiliriz:
“Şu 2-3 bisiklet buldum, hangisini alayım?” diye link at, direkt nokta atışı seçelim.

Mosso Legarda 27.5 hybrid modeli, 10 km şehir içi commute ve yer yer yokuşlu rota için uygun bir seçimdir.

İnce lastik ve büyük jantlar sayesinde pedal çevirmesi nispeten kolaydır, kondisyon geliştirmeye de katkı sağlar. Alüminyum kadro hafifliği ve disk frenleri avantajlıdır.

Dikkat edilmesi gereken nokta: Bazı modellerde jant teli sorunu yaşanabiliyor, ilk bakımını dikkatli yaptırın. Bütçeniz 15.000 TL’ye kadar ise alt seviye modelleri değerlendirin.

Elektriksiz tercih doğru; fitness açısından daha faydalıdır. Kadro boyunuzu ölçtürerek alın.

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 1, Üye: 1, Ziyaretçi: 0)

Geri