Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Hangi Trekking şehir bisikletini almalıyım? kron tx 1000 mi carraro 230 mu?

Ati1

Kullanıcı
Puan 3
Çözümler 0
Merhaba, sehir bisikleti alacağım ancak 2-3 model arasında kaldım. Genelde şehir içinde ve bazı patikalarda süreceğim. Dağ bisikleti almıştım ancak yorduğunu fark ettim şehir bisikletine geçme kararı aldim. bu sebeple üst kalite beni yeri geldiğinde turlara çıkarabilecek ve köy yolunda sürebileceğim bir trekking bisiklet almaya karar verdim. Hız ve yokuş performansi önemli. Ayrıca kaliteli malzemeleri olması ve hafif olması da önemli. Kilitlenen amortisörlü model seçmeye karar verdim. Kron tx 1000 ve carraro 230 modelleri arasında kaldım . Bir alt fiyat aralığı olarak da kron tx 500 ve carraro 227c modülleri de olabilir. Asıl sorum tx1000 ve carraro 230 arasında hangisi önerirsiniz? Hangisi daha hafif ? Tx1000 sanırım kadrosu dövülerek hafifletilmiş diye bir bilgi okumuştum.. kron nasıl bir marka servis ağı, ikinci el satışının çabukluğu ve kadro kalitesi yönünden carraro ile karşılaşacak olsa önde midir?

Merhaba, sehir bisikleti alacağım ancak 2-3 model arasında kaldım. Genelde şehir içinde ve bazı patikalarda süreceğim. Dağ bisikleti almıştım ancak yorduğunu fark ettim şehir bisikletine geçme kararı aldim. bu sebeple üst kalite beni yeri geldiğinde turlara çıkarabilecek ve köy yolunda sürebileceğim bir trekking bisiklet almaya karar verdim. Hız ve yokuş performansi önemli. Ayrıca kaliteli malzemeleri olması ve hafif olması da önemli. Kilitlenen amortisörlü model seçmeye karar verdim. Kron tx 1000 ve carraro 230 modelleri arasında kaldım . Bir alt fiyat aralığı olarak da kron tx 500 ve carraro 227c modülleri de olabilir. Asıl sorum tx1000 ve carraro 230 arasında hangisi önerirsiniz? Hangisi daha hafif ? Tx1000 sanırım kadrosu dövülerek hafifletilmiş diye bir bilgi okumuştum.. kron nasıl bir marka servis ağı, ikinci el satışının çabukluğu ve kadro kalitesi yönünden carraro ile karşılaşacak olsa önde midir?
Selamlar, foruma hoş geldin. Dağ bisikletinden sonra trekking/şehir segmentine geçme kararın çok yerinde olmuş, "traktörden sonra binek araç" konforunu hemen hissedeceksin. Bahsettiğin modeller aslında birbirine çok yakın ama bazı detaylar farkı yaratıyor.

İstediğin kriterlere göre bir kullanıcı gözüyle şöyle özetleyeyim:

Kron TX 1000 vs. Carraro Sportive 230

Bu iki model segmentin "tepe" noktaları diyebiliriz. İkisi de seni üzmez ama karakterleri biraz farklı:

Ağırlık ve Kadro: Okuduğun bilgi doğru; Kron TX 1000'de kullanılan 7005 serisi alüminyum ve kadro işleme teknolojisi (triple butted), boruların stres almayan noktalarının inceltilmesini sağlıyor. Bu da bisikleti hatırı sayılır derecede hafifletiyor. Eğer önceliğin hafiflik ve yokuş performansıysa TX 1000 bir adım öndedir.

Donanım: Carraro 230 genellikle komponent dengesiyle bilinir. Vites geçişleri ve fren hissiyatı çok stabildir. Ancak TX 1000 üzerindeki set, "hız ve performans" odaklı bir trekking bisikleti için daha agresif bir sürüş sunar.

Konfor: İki modelde de kilitlenebilir amortisör var; asfalt yolda kilitler, yokuşta gücünü yola verirsin. Patika ve köy yollarında ise kilidi açıp keyfine bakarsın.

Marka Karşılaştırması: Servis ve İkinci El

Carraro: Türkiye'de servis ağı ve parça bulunabilirliği konusunda liderlerden biridir. İkinci eli "altın" gibidir; ilana koyduğun an alıcısı çıkar. Kadro kalitesi oldukça güven verir, boya işçiliği genellikle daha üst seviyededir.

• Kron: Özellikle TX serisiyle çok iyi bir ivme yakaladılar. Servis ağı yaygın olsa da bazen parça tedariği konusunda kullanıcılar Carraro kadar "hızlı" olmadığını söyleyebiliyor. Ancak kadro geometrisi daha sportif olduğu için performans arayanlar genelde Kron'u tercih eder.

📌 Önerim: Eğer bütçeni zorlamıyorsa kesinlikle Kron TX 1000 derim. Hafiflik ve yokuş performansı kriterlerini en iyi o karşılar. Ama "benim için ikinci el piyasası ve yaygın servis güvencesi daha kritik" dersen Carraro 230 seni asla pişman etmeyecek bir klasiktir.

Alt modellere (TX 500 veya 227) düşmeni pek tavsiye etmem; aradaki vites geçiş kalitesi ve toplam ağırlık farkı, senin gibi "üst kalite" arayan birini kısa sürede tekrar arayışa sokabilir.

Şimdiden iyi turlar!

Son düzenleme:

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri