Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

En Pişman Olduğunuz Bisiklet Alımı

okutan

Yönetici
Puan 18
Çözümler 1
Selam dostlar,

Bisiklet dünyası öyle bir derya ki, bazen mantığımızı bir kenara bırakıp sadece parlayan o yeni teknolojiye veya "herkes alıyor" diye bir ekipmana kapılabiliyoruz. Benim de garajımın bir köşesinde gördükçe iç geçirdiğim, "Neden aldım ki bunu?" dediğim o meşhur pişmanlığım var.

Benim için en büyük pişmanlık; sırf görüntüsüne ve karbon olmasına tav olup aldığım, ama konforu tamamen hiçe sayan o aşırı agresif yarış selesiydi.

Neden Pişman Oldum?​

• Anatomiye Uyumsuzluk: Bisiklet 100 gram hafifledi evet, ama 20. kilometreden sonra her pedalda "acaba ne zaman eve döneceğiz?" diye düşündürten bir işkence aletine dönüştü.
  • Yanlış Öncelik: Performans ve estetik uğruna, sürüşten aldığım keyfi feda etmiştim. Sonunda o sele, aldığım fiyatın yarısına ikinci el sitelerinde yeni sahibini beklemek zorunda kaldı.
Aslında bu durum bana şunu öğretti: Bisikletle temas ettiğimiz noktalar (sele, gidon bandı, ayakkabı) asla "fantezi" yapılacak yerler değilmiş. Hafiflik her şey değil, eğer üzerinde rahat oturamıyorsan o bisiklet dünyanın en hafif bisikleti olsa bile seni yoldan soğutuyor.

Bir de o heyecanla alınan, sonra hiç kullanılmayan "ucuz" ve hantal tamir setlerini, kalitesiz formaları saymıyorum bile... "Ucuz mal alacak kadar zengin değilim," lafı sanırım en çok bisiklet aksesuarları için geçerli.

Peki ya sizin "indirimde gördüm aldım" deyip pişman olduğunuz ya da "buna bu para verilir mi?" dediğiniz o parça nedir?

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 1, Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Geri