Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Dağ Bisikletiyle İlk Kez Uzun Bir Tura Çıkmak

Bicycle

Moderatör
Puan 0
Çözümler 0
Dağ Bisikletiyle İlk Kez Uzun Bir Tura Çıkmak

Merhaba arkadaşlar! Geçen hafta sonu ilk kez dağ bisikletimle uzun bir tura çıktım ve deneyimlerimi paylaşmak istedim. Normalde şehir içinde kısa mesafelerde kullanıyordum ama bu sefer farklı bir şey denemek istedim. Yaklaşık 40 km'lik bir parkur seçtim, biraz zorlu ama bir o kadar da eğlenceliydi.

Tura başlamadan önce lastik basınçlarını kontrol ettim, frenlerin düzgün çalıştığından emin oldum. Yanıma yeterince su aldım ve atıştırmalık bir şeyler de koydum çantama. İlk başlarda her şey yolundaydı ama yaklaşık 20. km'de biraz yorulmaya başladım. Sanırım tempoyu başlarda fazla yüksek tuttum. Sizce bu tarz uzun turlarda tempoyu nasıl ayarlamak lazım?

Ayrıca, inişlerde hızlanınca biraz tedirgin oldum. Dağ yolları şehir yollarına hiç benzemiyor. Bu inişlerde daha rahat ve güvenli hissetmek için özel bir teknik ya da ekipman öneriniz var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim!

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri