Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Soru Bisiklet dünyasında herkesin doğru kabul ettiği ama sizin katılmadığınız 'yanlışlar' neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hsnsdt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hsnsdt

Kullanıcı
Puan 0
Çözümler 0
Selam dostlar, bazen bazı markaların veya teknolojilerin çok abartıldığını, bazı eski usul yöntemlerin ise haksız yere gömüldüğünü düşünüyorum. Örneğin; bence şehir içinde karbon kadro tamamen fantezi. Sizin 'herkes seviyor ama bence gereksiz' dediğiniz parçalar veya alışkanlıklar neler?

Selamlar! Çok yerinde bir noktaya parmak basmışsın. Forumda bu konu kesinlikle "vites mi, kondisyon mu?" tartışması kadar su kaldırır.

Senin karbon kadro çıkışına sonuna kadar katılıyorum; şehir içi çukurda, mazgalda, bisikleti direğe kilitlediğin o karmaşada karbon kullanmak, porselen tabakla pikniğe gitmek gibi bir şey. Benim de "herkes bayılıyor ama bence tam bir balon" dediğim birkaç madde var:

1. Elektronik Vites Grupları (Di2, eTap vb.)​

Tamam, geçişler çok pürüzsüz, kabul. Ama hobi kullanıcısı için şarj takibi yapmak, bir vites kablosu koptuğunda 100 TL'ye halletmek varken, bir arıza durumunda maaş bırakmak bana çok mantıklı gelmiyor. Mekaniğin o "tık tık" sesindeki ruhu hiçbir bataryaya değişmem.

2. Aşırı Aero Kaygısı​

Altındaki sele borusundan jant profiline kadar her şeyi "rüzgar tüneli testi"ne göre seçip, üzerine bol gelen bir tişört giyip çıkan dostlarımızı görünce gülümsüyorum. Profesyonel peloton içinde değilsen, 2 watt kazanacağım diye konfordan ödün vermek bana göre biraz fantezi.

3. Tubeless Takıntısı (Şehir İçin)​

Yol bisikletinde düşük basınç ve konfor için harika, eyvallah. Ama şehirde veya kısa turlarda o sıvının kuruması, patladığında etrafı batırması... Kaliteli bir zırhlı lastik ve iç lastik kombinasyonu bence hala en pratik çözüm.

4. Her Şeye "Karbon" Demek​

Karbon suluk kafesi, karbon gidon boğazı... Ağırlıktan toplamda 40 gram tasarruf edeceğiz diye hem cüzdanı hafifletiyoruz hem de o parçanın kırılma riskini (tork anahtarı olmadan sıkarsan vay haline) alıyoruz. Çelik veya kaliteli alüminyumun o güven veren esnemezliği hala favorim.

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri