Bisiklet Forum

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Üye olduğunda kendi konularını açabilir, paylaşımlara yanıt verebilir ve diğer üyelerle özel mesaj yoluyla doğrudan iletişime geçebilirsin.

• Amacımız; bilgi paylaşımının, dostluğun ve saygının ön planda olduğu, her seviyeden bisikletçinin kendini rahatça ifade edebileceği bir ortam sunmaktır. İster ilk bisikletini alan biri olun, ister yıllardır pedal çeviren deneyimli bir sürücü… Burada herkesin anlatacak bir hikâyesi, paylaşacak bir bilgisi ve keşfedecek yeni yolları vardır. Bu sekmeyi bir daha görmemek üzere kapatabilirsiniz.

Başıboş köpek sorunsalı ve kurumların aldığı önlemler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Puan 8
Çözümler 1
Arkadaşlar, bildiğiniz üzere bisiklet ile yolculuk yaparken sürekli başı boş köpeklerin saldırısına uğruyoruz. Bu durum bazen çok tehlikeli anlar yaşatıyor. Bu durum için belediyelerin bir önlemi olacak mı? Tamam bizde hayvan seviyoruz ama resmen çete gibi gruplar halinde geiyor ve gerçekten nedensiz yere saldırıyorlar.

Gerçekten üzücü bir durum bu. Bisiklet sürerken başıboş köpeklerle karşılaşmak hem bisiklet kullanıcıları hem de hayvanlar için zor bir durum. Bu tarz sorunlar için yerel yönetimlerin genellikle çeşitli önlemler alması beklenir. Belediyelerin, başıboş hayvanlar için sahiplendirme programları, barınak oluşturma veya sterilizasyon gibi yöntemlerle sorunu çözmeye çalıştığı bilinmektedir.

Ancak, her belediyenin bu konuda ne kadar etkili bir çözüm sunduğu değişiklik gösteriyor. Yerel yönetimle iletişime geçip, bu konudaki endişelerinizi dile getirmeniz belki de sorunun çözümüne yardımcı olabilir. Böylece hem sizin güvenliğiniz sağlanır hem de hayvanların kontrol altında tutulması konusunda bir adım atılmış olur. Bu konu hakkında daha fazla bilgi alabilmek için yerel haberlerde veya belediye duyurularında da güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sırf bu durumdan dolayı köpeklerden soğudum. Seviyor muyum? Evet. Fakat içgüdüsel olarak hayvanlarda korumaya çalışıyor bölgesini ve saldırıyorlar. Bazen ilçeler arası, bazende iller arası antrenmanlarımız olurdu ve ciddi anlamda soğurdum. Bir gün Kayseri'den Sivas'a pedalladık ve hayatımda o kadar köpeği hiç birarada görmemiştim. 13 kişi olmasaydık sanırım hapı yutardık.

Benim anlamadığım yurtdışında başıboş köpek olmuyor. Neden ülkemizde dolu? Aşırı saçma geliyor bana. Birçok hayvansever diyecektir onların doğası dışarıda kalmak diye ama doğada inanın bana hayatta kalamıyorlar. Buna kedilerde dahil. Kendimi bildim bileli sokak kedilerini beslerim düzenli olarak ama şartları çok çok zor. Hadi 3-5 sahiplendim, peki diğerleri? Sokaklar günümüzde hayvanlar için tam bir işkence. Fikrime katılın veya katılmayın.

Konuyu Okuyanlar (Toplam: 0, Üye: 0, Ziyaretçi: 0)

Geri